Bli kjent med vår dyktige murerlærling, Hermann

Hermann Nordvang Karpow (18) er murerlærling hos oss på Hedmur. Vi er glade for å ha med oss Hermann som lærling, sier daglig leder Erik Larsen. Hermann er flink og pliktoppfyllende og tar utfordringer på strak arm. Han er interessert i murerfaget og opptatt av å lære mest mulig. I tillegg er han en av de første inn døra på morgenen!

Hermann, som bor i Kongsvinger, begynte på Skarnes videregående og linjen for byggfag etter at han gikk ut av 10. klasse.  – På byggfag er vi innom både tømrer-, murer-, maler- og litt stillasfag. Etter å ha prøvd murerfaget synes jeg det var det som passet meg best.

Det er motiverende å se hvordan ting former seg og at jobben du gjør blir mer og mer komplett for hver dag.

Godt samarbeid og fint arbeidsmiljø

Hermann forteller at han trives godt som lærling, og mener det er mange fordeler. – For det første er det veldig godt arbeids- og læremiljø her på Hedmur.

– Som lærling lærer man gjennom praktisk arbeid fremfor teori, samtidig som du har en fast inntekt. Selv lærer jeg raskere når jeg får jobbe med ting i praksis. Som murer får du også litt «trening» i jobben, og det liker jeg, sier han.

Hermann Nordvang Karpow.
Hermann jobber i disse dager på et Nordbohus-prosjekt, en enebolig for Nordbohus Kongsvinger.

Jeg startet som lærling 7. august i fjor og har vært læring her i snart 9 måneder. Jeg vil si at jeg har vært utrolig heldig som fikk denne lærlingeplassen. Her er det et fantastisk godt arbeidsmiljø, stort fagmiljø og folk med høy kompetanse og lang erfaring. Jeg har lært masse nytt av mine mentorer gjennom det året som snart har gått siden jeg begynte.

Motiverende 

Det som gjorde at jeg valgte murerfaget var at jeg syns det er morsomt å jobbe med hendene og være i fysisk aktivitet, også på jobb. Dessuten er det motiverende å se hvordan ting former seg og at jobben du gjør blir mer og mer komplett for hver dag.

Varierte arbeidsoppgaver

Jeg har fått være med på mange forskjellige oppdrag, og hatt varierte arbeidsoppgaver, fortsetter Hermann. Arbeid på både nybygg, rehabilitering og større prosjekter har bidratt til å gjøre hverdagen interessant og lærerik.

Siden alle her har forskjellig spisskompetanse har jeg hatt flere mentorer. Jeg har vært gjennom flislegging, litt muring av leca-blokker samt også litt montering av ovn og stålpiper.

Akkurat nå er det Walther Seigerud som er min mentor og sammen jobber vi med ovnsmontering, stålpiper og litt peismontering. Veldig morsomt det også, selv om jeg føler at det er flislegging jeg mestrer best. Målet mitt er å få svennebrev som murer og til slutt ende opp som flislegger.

Som lærling får jeg være med på mange ulike prosjekter, sier Hermann.

Utplasseringselev først

Jeg trodde i utgangspunktet at det ville bli vanskelig å få lærlingplass her på Kongsvinger. Men så ble jeg utplassert hos Hedmur det siste halvåret på videregående. Etter det søkte jeg både lærlingeplass både hos Hedmur, ØMF og Mapei. Jeg ble tilbudt lærlingplass to steder, men takket ja til Hedmur. Det angrer jeg ikke på i dag.

Uvant 

De to første månedene som lærling var det litt uvant å ikke være sammen med kameratene som fortsatt gikk på skolen. Men med morsomme og interessante arbeidsoppgaver gikk det fort over. Vi er alle glade i å trene og vi trener sammen på treningssenteret flere kvelder i uka gjennom hele året. Ved siden av spiller jeg også mye golf, og ser frem til å starte golfsesongen igjen, avslutter Hermann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *