Fint å ha en fysisk jobb – liker ikke å sitte rolig

 

Sondre liker å være i aktivitet og valgte et yrke som definitivt ikke er stillesittende. Tvert i mot – han er både høyt og lavt, inne og ute.

Sondre Tollhaug Moe er 18 år gammel og har nylig fått lærlingkontrakt hos Hedmark Murmesterforretning A/S.  Han har gått på bygg- og anleggslinjen ved Skarnes videregående skole, der han siktet seg inn på å bli murer. Han ønsker å jobbe med flislegging.

På spørsmål om hvorfor han valgte akkurat bygg- og anleggslinjen, svarer Sondre: «Det er altfor kjedelig å sitte rolig. Jeg ønsket ikke å gå på skole kun for å lære teori, men for å gjøre noe mer praktisk.

Valgte læretid før militæret

Etter at han var ferdig på Skarnes hadde han egentlig tenkt seg inn i militæret. Men ombestemte seg og kom dermed etter søknadsfristen i køen for å få lærlingplass. Han hadde lest om Hedmur og også sett reklame for firmaet, og tenkte at det kanskje kunne være en mulighet å få plass der. Han var så heldig å få utplassering hos Hedmur en kort prøveperiode, og snart var lærlingkontrakten i boks.

Stortrives hos Hedmur

– Hva er det som gjør Hedmur til en attraktiv lærlingplass for deg?
– Det er flere ting, det. Akkurat nå jobber vi på byggingen av den nye ungdomsskolen i Kongsvinger – KUSK. Det er moro.

Der er vi mange som jobber sammen og lærer av hverandre. Men først og fremst er det alle de artige og hyggelige kollegaene jeg har fått etter at jeg begynte hos Hedmur i våres.

Det er veldig fint at Hedmur har en lærling til, så er vi to i samme båt, sier Sondre Tollhaug Moe.

– Hva er det aller beste med å være lærling hos Hedmur?
– Det er det gode samarbeidet, og de trivelige kollegaene som til sammen skaper et veldig godt arbeidsmiljø.

Fagbrev

– Har du en mentor?
– Jeg hadde en til å begynne med. Men akkurat nå får jeg råd av flere, for arbeidet på KUSK er lagt opp slik at det er mer hensiktsmessig i forhold til den jobben vi gjør der.

Når vi spør om hva slags ønsker og drømmer Sondre har for sin fremtidige yrkeskarriere, svarer han:
– Fagbrevet! Jeg ser fram til den dagen jeg får det.

– Og så da…?
– Vi får se. Kanskje jeg kan fortsette å jobbe i Hedmur?
Én ting er i alle fall sikkert: Sondre slipper å sitte rolig og kjede seg, for mureryrket betyr at man må være både høyt og lavt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *