Hedmur – dyktige fagfolk på flere områder

 

Per Ole Vikerhaugen (til venstre på bildet) fra Skarnes var den første tømreren som ble ansatt i Hedmur. – Verdien av å ha tømrerkompetansen på huset så vi umiddelbart, sier daglig leder Erik Larsen. – Med økende oppdragsmengde så vi behov for å få inn ytterligere to tømrere og Vikerhaugen med sin lange erfaring er nå vår snekkerbas.

Hedmur er ikke bare mur, flis og støp, men også tømring. – Vi ser mange fordeler med å ha fagfolk på flere områder enn bare innen murerfaget, sier Erik Larsen. Vi er avhengig av å ha tømrere med på laget for å gjennomføre prosjektene våre grundig og effektivt.

Med tre tømrere tar vi nå også små og store bygningsprosjekter, gjerne som total leverandør.

Nøkkelperson

For Hedmur er Per Ole Vikerhaugen en nøkkelperson i mange prosjekter. Som tømrerbas bruker han tid på både planlegging, utmåling, koordinering, logistikk og selvfølgelig, snekkerjobben – alene eller sammen med de andre tømrerne.

Spennende, interessant og solid arbeidsgiver

For Per Ole (44) var det litt tilfeldig at han begynte hos Hedmur. – I 13 år drev jeg min egen tømrervirksomhet fra Skarnes, forteller Per Ole.

Tømrerbas Per Ole Vikerhaugen.

– Jeg trivdes godt som selvstendig, men når man driver alene blir dagene ofte altfor lange og uforutsigbare. Selv om yrket er et sosialt yrke hvor vi som håndverkere kommer tett på kundene, har man ingen å ta den faglige diskusjonen med. – Jeg ble kjent med Hedmur flere år tilbake, gjennom jobber jeg gjorde som selvstendig, forteller han.

Hedmur ønsket seg flere kompetanser

Tilfeldighetene ville det slik at Hedmur på det tidspunktet vurderte å utvide sitt fagmiljø med en tømrer. Jeg synes tankene deres for fremtiden var både spennende, interessante og solide, så jeg bestemte meg ganske raskt for å gå fra å være min egen sjef til å bli ansatt, sier Per Ole.

Nå har jeg vært hos Hedmur i snart tre år og stortrives med å være en del av flere kompetanser. Her har vi et svært godt arbeidsmiljø hvor vi spiller på hverandres styrker. Den største fordelen for min del er at det er enklere å få til gode løsninger når man har flere å diskutere med. Ulik kompetanse er virkelig gull verdt i håndverksbransjen.

Snekret mye hjemme som guttunge

Per Ole er vokst opp i et hjem hvor det ofte var snekkerprosjekter på gang. Og hva er vel mer morsomt for en guttunge å få være med faren sin å spikre og bygge…? Det var nok kanskje nettopp det som førte meg til å ta tømrerutdanningen, sier Per Ole.

Travle og morsomme dager

For Per Ole og de to andre snekkerne går dagene fort når man jobber på spennende prosjekter og sammen med dyktige kolleger. Gjennom det siste året har vi snekkerne hatt alt fra større rehabiliteringsjobber til nybygg og påbygg. Det har vært varierte og flotte prosjekter alt sammen. Et av prosjektene vi bygde fra A-Å var en hestestall. På Oppstad bygde vi på et mindre hus slik at det ble dobbelt så stort.

På Langeland-prosjektet jobber både Per Ole Vikerhaugen (bak), Anton Hager (t.v.) og Per Andreas W Skullerud.

Akkurat nå jobber alle vi tre tømrer’ne på et større oppdrag på Langeland. Dette er så stort at vi må være tre. Ellers fordeler vi oss gjerne på flere prosjekter. Vi er fleksible og kan bli med der det er størst behov for oss til enhver tid.

Fremover blir det mer utendørsarbeid. Det er moro at flere og flere ser Hedmur også som leverandør av tømrer- og snekkerarbeider. Vi får flere og flere oppdrag med på- og tilbygg. Per Ole understreker at Hedmur med tre erfarne tømrere er godt rustet til også å ta hele nybygg.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *