Hils på vår nye butikksjef – Monica Berg Næss

Monica Berg Næss (37) er ansatt som butikksjef hos Hedmark Murmesterforretning AS. – Med hennes interesse for interiør og øye for detaljer, vil du snart se en helt ny butikk hos oss i Elgvegen på Rasta, sier daglig leder Erik Larsen. Sin første arbeidsdag hos oss hadde hun 1. februar.

Monica Berg Næss er født og oppvokst på Kongsvinger, bare et steinkast unna Hedmur sine lokaler på Rasta. Etter 18 år i inn- og utland er hun tilbake med familien sin, som består av mann og to barn på 5 år og 19 måneder.

Nysgjerrig på nye bransjer

Butikksjefjobben hos Hedmur ble hun tipset om av gode venner. – Jeg har alltid vært interessert i farger, farge- og mønsterkombinasjoner, interiør og design, så dette virket både tiltalende og spennende. Her så det ut til at jeg kunne bruke alle mine beste egenskaper – både service-«genet» og den kreative siden. Denne jobben ville jeg ha – definitivt.

Hva var det som trigget deg ved denne jobben?

Hedmur er et solid selskap med godt omdømme og mye dyktig folk. Det som trigget meg var å få utvikle butikkonseptet og skape en butikk hvor kunder kan hente inspirasjon.  At dette er en helt ny bransje hvor jeg også får utvidet kompetansen gjør det ekstra gøy og spennende.

– Jeg har mange ideer, så følg med oss i tiden som kommer, sier Monica.

Målet mitt er at folk i distriktet ikke skal være i tvil om hvor de skal gå for å få gode råd og inspirasjon. Jeg har mange ideer, så følg med oss i tiden som kommer, både i sosiale medier og på hva som skjer av forandringer inne i butikken, sier Monica.

«Learning by doing»

Som 19-åring og ferdig med videregående flyttet Monica til Oslo. – Jeg valgte å begynne å jobbe fordi jeg liker å lære og utvikle meg ved å jobbe og være operativ i fagmiljøene, sier Monica. Mine første jobber i tok jeg i sko- og klesforretninger. Å jobbe i butikk handler om å yte service. Serviceyrker er noe som passer meg godt for jeg er både nysgjerrige på mennesker, utadvendt, glad i å hjelpe til.

Showartist i Hellas

Reiselysten og drømmen om å jobbe utenlands førte henne etter hvert til Hellas, hvor hun jobbet som showartist for reiseselskapet Ving. Det ble et kjempespennende og morsomt år hvor jeg fikk jobbe med det jeg likte aller best, nemlig teater, sier Monica.

 

Restaurantsjef i Sverige

Etter Hellas satte hun kursen mot Sverige og restaurant- og hotellbransjen. I restaurantsjef-jobben ledet hun en stab på 25 medarbeidere. – En skikkelig god dag på jobb var når jeg så at vi hadde lykkes i å gi gjestene våre litt mer enn de hadde forventet. Det å være bevisst på hvordan vi møter og følger opp kundene koster så lite, men betyr så utrolig mye. Etter drøyt fire år ville hun hjem til Norge.

Tilbake til Norge og IT-bransjen

De siste ni årene før hun flyttet tilbake til Kongsvinger, jobbet Monica i IT-bransjen i Oslo. – Overgangen fra å være veldig synlig, tilgjengelig og tilstede her og nå til en kontorjobb, er nok en av de største forandringene og utfordringene jeg noen gang har foretatt meg, sier Monica. – IT var ukjent territorium, men du verden så gøy og interessant dette også ble. Jeg har alltid likt å bryne meg på nye fagområder og liker å være utenfor komfortsonen. Det er da jeg utvikler meg og yter best, avslutter Monica Berg Næss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *